Bardzo zielony makaron

Gdy wracamy późno do domu i potrzebujemy natychmiastowego obiadu, często wybieram tak podawany makaron. Oczywiście przepis można modyfikować, w zależności od chęci czy zawartości spiżarni.

zielonymakaron

Składniki:

  • 200g makaronu zielonego (ja używam penne piccolo z 25% zawartością szpinaku i cukinii),
  • 1/2 szklanki zielonego groszku,
  • 1 zielona papryka,
  • 2 średnie cebule,
  • kilka listków bazylii,
  • oliwa z oliwek,
  • oregano, pieprz i sól.

Przygotowanie:

Makaron ugotować al dente.

Na oliwie zeszklić pokrojone cebule z solą i oregano, dodać paprykę pokrojoną w kostkę i groszek, dusić kilka minut, pod koniec dodać posiekane listki bazylii. Wymieszać z makaronem i już można podawać!

Jedna odpowiedź

Dodaj komentarz